(Online) Momlife counseling

Over mij..

Mijn naam is Jolanda de Vries- Polko, een toegewijde mama die met haar jarenlange ervaring in de gezondheidszorg jou verder kan helpen in de prachtige mooie, maar hectische tijd als je net moeder bent geworden!

Mijn persoonlijke ervaringen:

Ik ben gelukkig getrouwd met Tharra en wij hebben samen drie prachtige kinderen. De rollercoaster na bevallingen en zwangerschappen is mij niet geheel onbekend. Ik heb zware bevallingen, veroorzaakt door een plexus door een baarmoederatonie (overmatig bloedverlies doordat baarmoeder niet meer samentrekt) gehad. Daardoor is de kraamtijd en de periode daarna overschaduwd door moeheid en een zwak gevoel van mijn lichaam. Ook heb ik ervaring met dingen die anders liepen en teleurstellingen die ik moest verwerken. Als voorbeeld hield ik blijvend letsel over aan de gevolgen van een bevalling. Door een verminderde weerstand en een hele zware bevalling, heb ik een zenuwontsteking opgelopen waardoor een belangrijke spier die over mijn schouderblad loopt verlamd is geraakt. Dagelijks ondervind ik hier de gevolgen van. De verwerking hiervan heeft tijd en energie gekost. ik baalde er ontzettend van dat mijn eerste tijd samen met mijn kindje werd overschaduwd door lichamelijke problemen.

Ook zo veel mooie momenten:

Gelukkig heb ik ook, waarschijnlijk net als jullie, hele mooie ervaringen te delen. Dagelijks geniet ik van het feit dat onze kinderen uitgroeien tot prachtige persoonlijkheden. Ik geniet van hun aanwezigheid en prachtige individuen. Ik hoor dan ook graag van jouw mooie ervaringen rondom zwangerschap en bevalling.

Die eerste periode heb ik als zwaar ervaren en ik had achteraf graag begeleiding hierbij willen hebben. Iets wat er toen nog niet veel werd aangeboden. Ik wil jouw wel die begeleiding bieden.

Wat is mijn achtergrond qua opleidingen?

Qua opleidingen heb ik veel ervaring te bieden. Ik ben opgeleid als verpleegkundige, in het Deventer ziekenhuis. Verpleegkundige zijn vond ik een prachtig vak. Ik vond het fascinerend om deel te zijn van een ontzettend intieme persoonlijke situatie die soms zo heftig was dat er veel begeleiding bij kwam kijken.

Op een gegeven moment ben ik samen met mijn man van Apeldoorn naar het noorden, Drachten, verhuisd. En zo rolde ik in het vak van persoonlijk begeleidster van mensen met (niet) aangeboren hersenletsel. Tijdens deze periode heb ik veel ervaring opgedaan in mensen begeleiden met het hele reilen en zeilen van een huishouding. Waaronder plannen, vooruitdenken, verwerking van ingrijpende gebeurtenissen en dergelijke. Ik heb hier 7 jaar gewerkt, tot de geboorte van onze tweede zoon. Ik heb toen de keuze gemaakt tijdelijk te stoppen met mijn werk.

Mijn man Tharra en ik besloten in 2015 een praktijk voor fysiotherapie op te starten. Nu 8 jaar later is het nog steeds een goedlopende praktijk, waar we beiden met veel plezier werken. Ik op afstand en Tharra de helft van de maand.

Maar er kriebelde iets. Ik had de ongelofelijke drang om mijzelf verder te ontwikkelen. Ik begon de HBO opleiding psychosociale counseling begonnen. Ik was altijd al geïnteresseerd in de vraag “waarom doen mensen zoals ze doen?”. Deze opleiding heeft me zoveel kennisgegeven op persoonlijk en professioneel gebied. Ik vond het prachtig om alle over psychologie te weten te komen en de methode van Gerard Egan, de gesprekstechnieken spraken me heel erg aan. Eind 2023 behaald ik mijn diploma!

Onze droom achterna:

Afgelopen jaar zijn mijn man en ik, samen met ons gezin een grote uitdaging aangegaan. We zijn geëmigreerd naar Spanje!

Ben jij net moeder of heb je een jong gezin en ervaar jij stressklachten? Herken jij je in mijn verhaal en zou je graag eens samen willen praten en willen werken naar verlichting?

Maak dan nu een afspraak door hieronder op de knop de drukken! Samen bekijken we wat we kunnen doen om je klachten beter te krijgen.

Lieve groet, Jolanda de Vries

Een hele lieve review: 

” pff, wat liep ik vast in mijn eigen gevoelens! Ik wilde blij zijn met mijn kindje en tegelijkertijd voelde ik dat niet! Naar de buitenwereld deed ik net alsof alles goed ging. Maar het tegenovergestelde was het geval. Door de gesprekken die ik met Jolanda heb gehad kwam ik erachter dat ik eigenlijk heel erg last had van een gebeurtenis in mijn leven die ik niet goed had verwerkt. Dit stond gek genoeg in verbinding met mijn gevoel nu ik moeder was geworden. 
 
Kim
 
 
× Kan ik je helpen?